Welke stappen moet je zetten?

Hoe verloopt een hypotheekaanvraag?

Samen maken we stappen naar de gewenste hypotheek

Het afsluiten van een hypotheek kost tijd en de nodig deskundigheid. Misschien vraag jij je wel af: maar wat komt daar nou precies bij kijken? Ik help je graag bij het doorlopen van de hypotheekaanvraag! Je doorloopt met mij samen de volgende stappen.

De kennismaking

Jij vertelt over jouw plannen en wensen en samen maken we de eerste vrijblijvende hypotheekberekeningen. Na dit gesprek weet je wat jouw mogelijkheden zijn zodat je daarmee aan de slag kunt! Het doel van deze kennismaking is ook dat we samen een goed gevoel hebben om op basis van vertrouwen tot een goed financieel advies te komen.

Inventarisatie

Nadat je een woning hebt gevonden en/of je wilt verder met jouw hypotheekvraag gaan we samen jouw gegevens verzamelen. Samen nemen we ook jouw huidige financiele situatie en wensen door.

Analyse

We hebben nu samen een goed beeld van jouw situatie en wensen. Hiermee ga ik voor jou op zoek naar de meest passende hypotheek en analyseer ik jullie situatie!Daarnaast houd ik rekening met de voor jou passende hypotheekvormen en de fiscale voorwaarden van je toekomstige hypotheek

Advies

Op basis van jouw gegevens van de analyse ga ik jouw persoonlijk advies voor de hypotheek opstellen. Het kan zijn dat je dan jouw wensen nog wilt aanpassen. We maken samen de keuze voor de voor jou best passende hypotheekvorm. Daarnaast kan het gebeuren dat je inkomen in de toekomst daalt door pensioen, overlijden, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Ook hierin krijg je inzicht en een advies.

Bemiddeling

Nu wordt de definitieve keuze gemaakt voor de meeste geschikte geldverstrekker voor jouw hypotheek. Hierbij kijk ik niet alleen naar de goedkoopste hypotheekrente. Ik houd vooral rekening met de verstrekkingsvoorwaarden, productinformatie en betrouwbaarheid van de diverse geldverstrekkers.

Nazorg

Ook na het afsluiten van jouw hypotheek kun je bij mij terecht met jouw vragen!