Koppelman Uw Hypotheekman, heeft hart voor úw hypotheek!

Je bent van harte welkom voor een gratis orientatiegesprek aan het Westeinde in Vriezenveen om samen eens vrijblijvend de mogelijkheden te bekijken!

Mijn klanten voorzien van het juiste advies, dat is waar ik het voor doe.

Je kunt voor alle situaties voor jouw hypotheek bij mij terecht

Heb jij een hypotheekadvies nodig? Wil jij wonen in een huis waar jij je prettig voelt? Samen met jou zorg ik graag voor een hypotheek die past bij jouw situatie. Er is geen enkele situatie hetzelfde als het gaat om het verstrekken van een hypotheek. Er komt meer kijken bij het afsluiten van een hypotheek zoals de notaris, een bouwkundige keuring of een bouwdepot. Meer weten? Graag leg ik je alles eens uit onder het genot van een kopje koffie. Iedere situatie is uniek en er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Daarbij help ik je graag!

Advies op maat

De verschillende hypotheken op een rijtje

Heb jij een hypotheekadvies nodig? Wil jij wonen in een huis waar jij je prettig voelt? Samen met jou zorg ik graag voor een hypotheek dat past bij jouw situatie. Er is geen enkele situatie hetzelfde als het gaat om het verstrekken van een hypotheek. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Iedere situatie is uniek en daarbij help ik je graag!

Graag leg ik in het kort de meest gangbare hypotheekvormen aan jou uit:

Annuïteitenhypotheek

Maandelijks hetzelfde brutobedrag

Bij een annuïteitenhypotheek betaal je elke maand hetzelfde brutobedrag, zolang je de rente niet aanpast. In het begin van de looptijd betaal je veel rente en aan het eind los je veel af. Hierdoor daalt je hypotheekschuld in het begin langzaam en loopt de aflossing gedurende de looptijd steeds verder op.

Lineaire hypotheek

Maandelijks hetzelfde bedrag zodat je gelijkmatig aflost

Een lineaire hypotheek is een hypotheek waarbij je gedurende de looptijd elke maand hetzelfde bedrag aflost. Daarmee los je je lineaire hypotheek dus gelijkmatig af. Het bedrag dat je aflost, hangt af van de hoogte van de hoofdsom en de looptijd van de hypotheek.De hypotheekrente die je maandelijks moet betalen neemt gedurende de looptijd juist af. Je betaalt de rente namelijk over de resterende schuld die door de aflossingen steeds lager wordt. Dit betekent tegelijkertijd ook dat je fiscale voordeel gedurende de looptijd daalt. In het begin heb je namelijk veel hypotheekrenteaftrek, later steeds minder. Bij een lineaire hypotheek begin je dus met een hoge maandlast die vervolgens elke maand daalt.

Aflossingsvrije hypotheek

Bij deze hypotheekvorm betaal je de gehele looptijd alleen rente. Uiterlijk op de einddatum van de hypotheek los je de schuld af of sluit je de hypotheek over als dat mogelijk is. Eerder aflossen mag ook. Meestal mag je 10 tot 20% boetevrij per jaar aflossen.

Een hypotheek of verzekering nodig?

Je kunt voor alle situaties voor jouw hypotheek bij mij terecht

Aankoop woning

Heb je een woning gekocht en wil je hiervoor een hypotheek afsluiten? Daarbij help ik je graag! Je hebt keuze uit veel geldverstrekkers waarbij we samen een goede keuze maken tussen de verschillende renten en de verschillende voorwaarden. Zo kiezen we samen de best passende hypotheek.

Woning verduurzamen

Wil je jouw woning verduurzamen en wil je de energielasten verlagen? Dit kun je financieren door middel van een hypotheek. Je mag namelijk extra geld lenen als je daarmee je woning gaat verduurzamen. Daarnaast kan dit voordelig zijn voor de hypotheekrente. Graag leg ik je hierover meer uit!

Doorstromen/Verhuizen

Wil je gaan verhuizen naar een nieuwe woning en wil je jouw huidige woning verkopen? Ik leg ik je graag alles rond en om het doorstromen naar een nieuwe woning uit in een vrijblijvend en persoonlijk gesprek! Mocht je een lage hypotheekrente hebben dan kun je deze in veel gevallen meenemen naar de nieuwe woning!

Oversluiten hypotheek

Het kan financieel voordelig zijn om jouw bestaande hypotheek geheel over te sluiten. Oversluiten betekent dat je in dezelfde woning blijft wonen maar jouw hypotheek oversluit naar een andere geldverstrekker. Of dit voor jou zinvol is bereken ik graag tijdens een persoonlijk gesprek.

Tweede woning aankopen

Wil je een tweede woning aankopen en hierop een hypotheek aanvragen? Hiervoor zijn mogelijkheden! Meestal stellen geldverstrekkers wel aanvullende voorwaarden en een hogere rente. Kom gerust langs om samen deze mogelijkheden te bespreken.

Hypotheek ophogen

Wil je iets meer ruimte thuis, maar niet verhuizen? Dan ligt een verbouwing voor de hand. Daar moet je natuurlijk wel de middelen voor hebben. Je kunt bijvoorbeeld de bestaande hypotheek verhogen voor de verbouwing. Kom gerust eens langs voor een berekening!

Blogs en nieuws

Blijf op de hoogte

NHG in 2024

Hoewel de gemiddelde prijs van een koopwoning in het afgelopen jaar min of meer gelijk is gebleven, gaat de maximale hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) in 2024 toch omhoog.

Gunstig energielabel loont meer dan ooit

Mede door de energiecrisis worden de verschillen tussen huizen met een gunstig en een minder gunstig energielabel steeds groter. Niet alleen in prijs en prijsvastheid, ook in verkoopbaarheid.

Meer hypotheek voor een energiezuinig huis in 2024

De regels voor nieuwe hypotheken zijn in 2024 veranderd. Zo hangt de hoogte van de maximale hypotheek voortaan mede af van het huidige energielabel van je woning.

Einde rentevasteperiode hypotheek

Bij het afsluiten van een hypotheek kiezen veel huizenkopers ervoor de hypotheekrente voor een bepaalde tijd vast te zetten: de rentevaste periode...